Start met je (zzp) netwerk

Algemeen

Als zzp'er moet je goed kunnen samenwerken. Je hebt immers geen vaste collega’s meer op wie je kunt terugvallen. Door samen te werken kun je grotere klussen aannemen en kan het voor potentiële opdrachtgevers interessant zijn om projecten uit te besteden. Je hebt dus als zzp'er een netwerk nodig: collega’s, potentiële opdrachtgevers en andere waardevolle contacten zijn als zzp'er een must.

Vaak heb je zo'n netwerk al gedeeltelijk bij de start, maar hoe zorg je ervoor dat je in de toekomst ook voldoende contacten hebt zodat je werk blijft houden en ervaring kunt uitwisselen?
 
Regionale netwerken
Overweeg je aan te sluiten bij regionale netwerkorganisaties: je gezicht laten zien werkt! Voor een overzicht van lokale netwerkbijeenkomsten en netwerkorganisaties kun je een bezoek brengen aan www.netwerk-kalender.nlwww.NetwerkgidsNederland.nl of www.zzpagenda.nl kijk eens op www.zzp.startpagina.nl waar je ook een blokje vindt met netwerkorganisaties speciaal voor zzp'ers. Zet jezelf op de (netwerk)kaart en zorg dat je kennis up to date blijft!